НАБУ повідомило про підозру ще одному спільнику голови міськсуду Молібоги

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили про підозру прокурору в рамках справи керівника райсуду в Донецькій області.

Детективи Національного антикорупційного бюро встановили ще одну особу, яка брала участь у передачі неправомірної вигоди голові Дружківського міського суду Донецької області Геннадію Молібозі.

Ним виявився прокурор Дружківського відділу Краматорської місцевої прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи повідомили йому про підозру ще 28 березня за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди). Лише в квітні суд обрав прокурору Дружківського відділу запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 70,5 тисяч гривень. Також на нього поклали всі обов'язки, передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України, в тому числі носіння браслета та здачу закордонних паспортів.

У Бюро розповіли, що вказаний підозрюваний разом з іншими спільниками увійшов у злочинну змову, спрямовану на надання Молібозі неправомірної вигоди за непритягнення до адміністративної відповідальності невідомого, а також непозбавлення його права керувати автомобілем. За версією слідства, прокурор мав отримати від невідомих осіб необхідну суму для передачі її очільнику Дружківського міськсуду. Прокурор розповів Молібозі, що знає через знайомих особу, яку мають притягнути до адмінвідповідальності за керування в нетверезому вигляді, й зазначив, що той не хоче позбутися права керувати автомобілем.

Після певних домовленостей прокурор отримав 5 тисяч гривень від невідомих для передачі їх Молібозі. Крім того, до Дружківського міськсуду надійшов ще один протокол щодо іншої фізособи про притягнення її до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у нетверезому стані. Підозрюваний прокурор домовився й щодо цього невідомого. 11 грудня Молібога отримав 10 тисяч гривень неправомірної вигоди за непритягнення до адмінвідповідальності двох невідомих. Гроші голова міськсуду зберігав у шухляді, після чого переклав їх собі в сумку.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи про хабар голові міськсуду.

Раніше в рамках цієї справи Бюро обшукало місцевий відділ прокуратури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: