Заарештували майно голови Дружківського міськсуду: колекція монет, злитки та інші речі

Читать на русском
Затриманий Антикорупційним бюро за підозрою в отриманні хабара керівник міськсуду в Донецькій області виявився нумізматом.
Геннадій Молібога

Відсторонений голова Дружківського міського суду Геннадій Молібога, якого детективи Національного антикорупційного бюро затримали за підозрою в одержанні неправомірної вигоди, займався колекціонуванням різних монет, серед яких виявилися монети сочинської Олімпіади, часів СРСР, Євро-2012, копійки так званої Придністровської республіки, періоду Царської Росії та інші.

Детективами Бюро була вилучена його колекція з 97 монет, яку згодом заарештував Солом'янський районний суд міста Києва, пише «Слово і Діло».

Крім вищевказаних монет, серед заарештованих також були такі: «20 копійок 1923» з написом «Пролетарі всіх країн єднайтеся; СРСР»; «Рубль 1897 р.» з написом «Б.М. Микола ІІ Імператор' і самодержец' Всеросс»; «1 РУБЛЬ СРСР 1990» з написом «Маршал СРСР Г. К. Жуков» та інші. Крім того, суд заарештував хрест, медальйон, грошові кошти та низку документів, блокнотів Молібога, вилучених у будівлі Дружківського міського суду.

Також суд заарештував три злитки з металу сірого кольору з написами «20 рублів», «10 Dollars» і «1 Dollar»; майже 30 тисяч гривень; 13 650 доларів; 90 тисяч російських рублів; запонки з металу сірого кольору; наручний годинник із металу жовтого кольору; браслет із металу жовтого кольору; хрестик із металу жовтого кольору; ланцюжки з металу жовтого кольору та рушницю Веnеllі.

Серед заарештованих речей Молібога також виявилося 8 аркушів паперу, серед яких копії адмінпротоколу, паспорта, довіреності та інших документів.

Нагадаємо, НАБУ провело обшук у квартирі голови Дружківського міського суду.

Раніше суд заарештував вилучені в кабінеті голови Дружківського міського суду гроші.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: