Причиною НП в школі Харкова могло стати ЗНО – поліція

Читать на русском
Розпилення газу в спеціалізованій школі номер 3 Харкова пов'язане з наміром зірвати навчальний процес у день підсумкової державної атестації.

Розпилення газу в спеціалізованій школі №3 Харкова пов'язане з наміром зірвати навчальний процес у день підсумкової державної атестації.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила заступник начальника відділу комунікації ГУ Національної поліції у Харківській області підполковник Оксана Калмикова, передає Укрінформ.

Масові отруєння школярів: як захистити дітей та що робити із системою безпеки?21 травня в Миколаєві в школі розпилили невідому речовину, в результаті чого були евакуйовані близько 400 учнів. Сьогодні, 22 травня, в школі Харкова розпилили перцевий спрей. Про ситуацію та систему безпеки шкіл міркували експерти.

Наразі це попередня версія слідчих. Перевірка триває.

Директор школи №3 Валентина Косміна додає, що такий випадок зафіксовано тут вперше.

Наразі вже всіх учнів школи №3, госпіталізованих після розпорошення газу з балончика індивідуального захисту, виписали з лікарні.

Міністерство освіти та науки України закликало посилити охорону у закладах освіти.

Нагадаємо, 22 травня в Харкові в школі №3 розпорошили невідому речовину. Інцидент стався близько 11:20 під час перерви в районі туалетів на другому поверсі.

За даними Міністерства охорони здоров'я, в лікарню доставили 37 осіб. Серед постраждалих - один учитель.

В Україні останнім часом сталося кілька масових отруєнь дітей у школах внаслідок розпилення невідомих речовин. Харківський випадок став четвертим, до цього про погане самопочуття заявляли учні школи в Кривому Розі, Черкасах та Миколаєві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: