НАБУ затримало голову правління ОГХК

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро України затримало в. о. голови правління держпідприємства ОГХК за двома статтями ККУ.
фото: пресс-служба НАБУ

25 січня детективи Національного антикорупційного бюро вручили виконувачу обов'язків голови правління ВАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» повідомлення про підозру в зловживанні владою.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Бюро.

«25 січня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП вручили виконувачу обов'язків голови правління ВАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» (100% належить державі) повідомлення про підозру в скоєнні злочинів, передбачених частиною 3 статті 27, частиною 3 статті 28 (скоєння злочину групою осіб за попередньою змовою), частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ», – уточнили в НАБУ.

Підозрюваного разом із ще двома особами (начальником відділу продажів і маркетингу ПАТ ОГХК та екс-заступником директора ДП ОГХК (згодом перетворене на ПАТ ОГХК)) затримаали в Києві цього ж дня.

За версією слідства, затримані причетні до завдання шкоди держпідприємству на суму понад 300 млн грн. Тривають слідчі дії, під час яких вилучено комп'ютерну техніку, яка, за версією слідства, могла використовуватися в злочинних цілях.

Нагадаємо, раніше НАБУ звернулося до суду з проханням про заочне розслідування щодо судді Чауса. Також Бюро почало аналізувати відомості кандидатів до Верховного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: