До перемоги Трампа на виборах причетні арабські принци - ЗМІ

Читать на русском
Команда Дональда Трампа заради перемоги в президентських виборах у США звернулася за допомогою до емісара арабських принців.

Команда Дональда Трампа заради перемоги в президентських виборах у США звернулася за допомогою до емісара арабських принців, ізраїльського фахівця по маніпуляціях у ЗМІ й інвестора-республіканця.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерела.

У США винесли перший вирок у рамках справи про «втручання»Першим засудженим у справі про втручання Росії у вибори президента США в 2016 році став голландський юрист Алекс ван дер Зваан.

За інформацією газети, за три місяці до виборів 2016 року відбулася зустріч, у якій взяли участь старший син американського президента Дональд Трамп-молодший, посланник кронпринців Саудівської Аравії та ОАЕ Джордж Надер, фахівець зі ЗМІ з Ізраїлю Джоел Замель. Її організував республіканець Ерик Принц.

Надер, як стверджується, заявив Дональду Трампу-молодшому, що кронпринц Саудівської Аравії та ОАЕ готові запропонувати його батькові допомогу в перемозі на президентських виборах. А ізраїльський фахівець зі ЗМІ розхвалював можливості своєї фірми надати переваги політичній кампанії Трампа.

Також наголошується, що в декількох фірмах у Замеля були зв'язки з Росією. Так, Олег Дерипаска і Дмитро Рибалка зверталися до них для організації онлайн-кампаній, спрямованих проти їхніх ділових конкурентів. А посланник кронпринца Абу-Дабі щонайменше два рази відвідував Москву під час передвиборної кампанії Трампа.

За даними джерел, Трамп-молодший схвалив пропозиції учасників зустрічі.

Діями Замеля зацікавився спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує імовірні зв'язки кампанії Трампа з російськими структурами. У розслідуванні спецпрокурора Надер відіграє важливу роль як такий, хто має близькі стосунки з Росією.

Сам Трамп відкидає всі звинувачення.

Раніше повідомлялося, що в комітеті з питань розвідки Сенату США офіційно погодилися з висновками американської розвідки про втручання Росії в американські вибори у 2016 році для досягнення перемоги Трампа.

Нагадаємо, у середині лютого 2018 року американська влада висунула офіційні звинувачення 13 громадянам Росії і трьом російським компаніям, визнавши доведеним їх втручання в політичну систему США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: