У США винесли перший вирок у рамках справи про «втручання»

Читать на русском
Першим засудженим у справі про втручання Росії у вибори президента США в 2016 році став голландський юрист Алекс ван дер Зваан.

Першим засудженим у справі про втручання Росії у вибори президента США в 2016 році став голландський юрист Алекс ван дер Зваан.

Як повідомляє Bloomberg, юриста засудили до 30 днів в'язниці, двох місяців умовного ув'язнення і штрафу в $ 20 тисяч за надання неправдивих свідчень, пише «Слово і Діло».

Трамп про «російське втручання»: «полювання на відьом»Президент США Дональд Трамп в своєму Twitter написав, що розслідування зв'язків його команди з російським урядом, яке веде спецпрокурор Роберт Мюллер, засноване на шахрайстві.

За даними ЗМІ, місяць тому Зваан визнав, що збрехав спецпрокурору Роберту Мюллеру про свої зв'язки з членами президентської кампанії Дональда Трампа і «про свою спільну роботу з чоловіком, який, за версією слідства, був співробітником російських спецслужб».

Алекс ван дер Зваан доводиться зятем російського підприємця Германа Хана, співвласника LetterOne holding, уточнює видання.

Раніше, 16 лютого, в США був опублікований список росіян, які, на думку слідства, причетні до втручання у вибори в США. У списку значаться 13 осіб і організацій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: