Суд визначився з політпритулком для Саакашвілі

Читать на русском
Касаційний адміністративний суд Верховного суду не задовольнив скаргу адвокатів лідера партії Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі в наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

Касаційний адміністративний суд Верховного суду не задовольнив скаргу адвокатів лідера партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі в наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту.   Як інформує «Слово і Діло», про це заявив Руслан Чорнолуцький, передає «Інтерфакс-Україна».

Повернення в Україну: на що розраховує Саакашвілі й чого чекати?Міхеіл Саакашвілі, якого вислали з України, заявив, що планує повернутися. Чи можливо це та чого чекати, міркували експерти.

Відповідна постанова була винесена Касаційним адмінсудом 28 березня. Касація була подана захистом Саакашвілі 6 лютого. В ній адвокати оскаржили рішення Окружного адміністративного суду Києва та Київського апеляційного адміністративного суду, які відмовилися визнавати незаконним і скасовувати рішення Управління державної міграційної служби України в Київській області про відмову в наданні екс-президенту Грузії статусу особи, яка потребує додаткового захисту, після позбавлення його громадянства України.

«Суд не вважав за потрібне викликати адвокатів Саакашвілі для здійснення професійного захисту його прав інтересів і розглянув цей спір без виклику сторін на попереднє засідання», – підкреслив Чорнолуцький.

На його думку, таким чином суд непрозоро й упереджено розглянув цю справу, в зв'язку з чим Саакашвілі має намір відстоювати далі свої права в Європейському суді з прав людини.

Як відомо, 5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною відмову Державної міграційної служби надати статус біженця або особи, що потребує додаткового захисту, екс-президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі.

3 січня Окружний адміністративний суд Києва визнав законною відмову Державної міграційної служби надати Саакашвілі статус біженця або особи, що потребує додаткового захисту.

У липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства Саакашвілі. Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.

Київська влада вислала Саакашвілі до Польщі, звідки він тріумфально прорвався в Україну 10 вересня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: