Путін назвав умову для продовження транзиту газу через Україну

Читать на русском
Проект Північний потік-2 є економічним проектом, його реалізація не передбачає припинення транзиту російського газу через Україну.

Проект «Північний потік-2» є економічним проектом, його реалізація не передбачає припинення транзиту російського газу через Україну.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив президент Росії Володимир Путін на спільній прес-конференції в Сочі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Україна збільшила транзит російського газуУкртрансгаз із 9 травня збільшив обсяг транзиту газу з Росії в країни ЄС на 33 відсотки – зі 180-188 до 240-243 мільйонів кубометрів на добу.

«Ми завжди ставилися до цього проекту як до виключно економічного, як до проекту, яким завжди, спочатку, займалися господарюючі суб'єкти, й завжди виводили це за рамки будь-яких політичних процесів», – сказав російський президент.

Він запевнив, що поставки газу будуть продовжені, якщо вони будуть економічно обґрунтованими й доцільними для учасників економічної діяльності.

Нагадаємо, в МЗС України вважають, що транспортування газу через українську ГТС стримує РФ від повноцінного вторгнення.

А міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр прокоментував критику США газопроводу «Північний потік-2» й пообіцяв врахувати інтереси України в рамках його будівництва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: