Україна збільшила транзит російського газу

Читать на русском
Укртрансгаз із 9 травня збільшив обсяг транзиту газу з Росії в країни ЄС на 33 відсотки – зі 180-188 до 240-243 мільйонів кубометрів на добу.

«Укртрансгаз» із 9 травня збільшив обсяг транзиту газу з Росії до країн ЄС на 33% – зі 180-188 до 240-243 мільйонів кубометрів на добу.

Як передає «Слово і Діло», про це в понеділок, 14 травня, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу компанії.

Чи зможе «Газпром» припинити транзит газу через Україну після 2019 року?Газпром не продовжуватиме контракти на транзит газу до Європи через українську ГТС. Чи дійсно це так, міркували з експертами.

Так, із 2 до 12 травня компанія провела заміну кранів і ремонт дефектних ділянок на магістральних газопроводах Уренгой-Помари-Ужгород і Прогрес. Також «Укртрансгаз» виконав ремонтні роботи на кількох компресорних станціях.

За інформацією компанії, 2 травня транзит впав з 245 до 181,2 мільйона кубометрів, 7 травня – зріс до 220,8 мільйона кубометрів, а 10 травня – досяг 243,3 мільйона кубометрів.

«Оператори всіх країн, що беруть участь у транзиті, домовилися в певні періоди провести свої планово-попереджувальні ремонти. На період проведення комплексу №1 мали місце планові скорочення обсягів транзиту», – повідомили в «Укртрансгазі».

Раніше заступниця міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль заявила, що транспортування газу через українську ГТС є фактором стримування Москви від повноцінного вторгнення в Україну.

Лавров говорить, що РФ визначилася з транзитом газу через Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: