Збільшилася кількість хворих на кір у Закарпатській області

Читать на русском
Станом на четвер, 17 травня, діагноз «кір» поставлений 56 учням загальноосвітньої школи. Двоє з них госпіталізовані.

У селі Чорна Тиса в Рахівському районі Закарпатської області зафіксовано спалах кору.

Кір в Україні: чому виникли проблеми з вакцинацією та чи варто карати за відмову від щепленьЗа останній рік в Україні захворіли на кір 6784 особи. 86 відсотків із них не були вакциновані. Про проблеми вакцинації та відповідальності за відмову робити щеплення розповіли експерти.

Станом на четвер, 17 травня, діагноз «кір» поставлений 56 учням загальноосвітньої школи. Двоє з них госпіталізовані, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, передає «Слово і Діло».

«Перший випадок кору в населеному пункті зареєстрований в квітні 2018 року. За оперативними даними, в с. Чорна Тиса з початку 2018 го зареєстровано 66 випадків кору - всі серед дітей. У Рахівському районі за цей же період зареєстровано 166 випадків захворювання, в 149 з них хворіли діти», - повідомляють представники відомства.

Всього з початку року найбільше поширення хвороби зафіксовано в Івано-Франківській області, де захворіли 2137 осіб. Закарпатська область на другому місці по захворюваності - 2131 чоловік. Далі йдуть Львівська область (1785 хворих), Одеська (1552 особи) та Чернівецька (один тисяча вісімдесят один чоловік).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: