Кір у Запоріжжі. Захворюваність знову зростає

Читать на русском
У Запоріжжі за останній тиждень зареєстровано 15 випадків захворювання на кір. Раніше Україна опинилася в трійці лідерів серед європейських країн за захворюваністю на кір.

У Запоріжжі за останній тиждень зареєстровано 15 випадків захворювання на кір.

Про це повідомляють в обласному лабораторному центрі, пише «Слово і Діло».

Кір в Україні: на Закарпатті зафіксували нові випадки захворюванняНа Закарпатті продовжує зростати кількість інфікованих на кір. Зареєстровані 158 нових випадків кору, що на 7 відсотків більше, ніж попереднього тижня.

З 1 по 7 березня випадки кору зареєстровані в Запоріжжі (7 випадків), Василівському районі (6 випадків), Оріхівському та Запорізькому районі (по 1 випадку).

З початку року на кір захворіло 188 осіб. З них - 105 були госпіталізовані.

Нагадаємо, епідемічний підйом захворюваності на кір почався в області з жовтня 2017 року. У 2017-му році в області зареєстровано 202 випадки захворювання на кір, з яких 103 випадки - в Запоріжжі, 93 - в Запорізькому районі.

Нагадаємо, повідомлялося, що Україна у 2017 році опинилася в трійці лідерів серед європейських країн за захворюваністю на кір. Перше і друге місця посіли Румунія та Італія відповідно.

Як відомо нестача вакцин спровокувала конфлікт між головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем та в. о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун.

Також стало відомо, що Москаль може отримати догану від президента за нецензурну лайку на адресу Супрун.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: