Кір в Україні: на Закарпатті зафіксували нові випадки захворювання

Читать на русском
На Закарпатті продовжує зростати кількість інфікованих на кір. Зареєстровані 158 нових випадків кору, що на 7 відсотків більше, ніж попереднього тижня.

На Закарпатті продовжує зростати кількість інфікованих на кір осіб.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це пише УНН з посиланням на відділ епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України.

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

За останній тиждень в області зареєстровані 158 нових випадків кору, що на 7% більше, ніж попереднього тижня.

«Захворіли 127 дітей (81%) і 31 дорослий (19%). Рівень шпиталізації становить 76%. Збільшення випадків кору відбулося за рахунок вікових груп 1-4 роки та 5-9 років», – ідеться в повідомленні епідеміологів.

З початку 2018 року на Закарпатті зареєстровані 1187 випадків кору, в тому числі 933 серед дітей до 17 років (79%). За оперативними даними, жодного щеплення від кору не мали 68% хворих.

Нагадаємо, раніше між головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем і в. о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун виник конфлікт через вакцину від кору.

Губернатор вважає, що Супрун має вибачитися за поширення негативної та недостовірної інформації про Закарпаття.

Також стало відомо, що Москаль може отримати догану від президента за нецензурну лайку на адресу Супрун.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: