ГПУ завершила розслідування перестрілки в Княжичах

Читать на русском
Слідчі Генпрокуратури відкрили матеріали розслідування підозрюваним в організації перестрілки під Києвом.

Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування перестрілки в селі Княжичі Броварського районна Київської області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури, передає «Слово і Діло».

Зазначається, що у рамках цієї справи було повідомлено про підозру колишньому начальнику управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в місті Києві Леоніду Куряті, екс-заступнику начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління поліції ГУ НП в Києві Роману Мариновському, старшому інспектору відділу управління Корпусу оперативно-раптової дії ГУ НП у Києві Андрію Курті і начальнику управління оперативної служби ГУ НП і начальнику відділу УОС ГУ НП в Києві Олександру Меліхову.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Курята, будучи посадовою особою та представником влади, свідомо 4 грудня 2016 року в період з 03:00 до 4:50, перебуваючи в Княжичах і, в тому числі і по вул. Шептицького (Корнійчука), при пособництві Меліхова, перевищуючи надану їм владу і виходячи за межі наданих їм прав та повноважень, спільно Мариновським діючи умисно, незаконно і безпідставно організували, а Курта спільно з Мариновським, забезпечили застосування і безпосередньо застосували вогнепальну зброю по відношенню до людей на поразку, що спричинило смерть чотирьох співробітників Нацполіції, пошкодження службових автомобілів, іншого майна поліції, і зайвих витрат з державного бюджету, чим спричинили тяжкі наслідки інтересам держави, зокрема у вигляді матеріальних збитків на загальну суму понад 3,2 мільйона гривень.

«У порядку ст. 290 КПК України 15.05.2018 підозрюваним, захисникам, потерпілим та їх представникам повідомлено про завершення досудового розслідування та відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення», – наголосили в прокуратурі.

Нагадаємо, Куряту відпустили з-під домашнього арешту. Пізніше з нього зняли електронний браслет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: