Стрілянина в Княжичах: суд виправдався за відновлення фігуранта на посаді

Читать на русском
Суд Києва відновив на посаді начальника Головного управління поліції розшуку в Києві Леоніда Куряту.

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді начальника Головного управління поліції розшуку в Києві Леоніда Куряту в зв'язку з відсутністю доказів правомірності його звільнення.

Як інформує «Слово і Діло», про це в понеділок, 15 січня, повідомляється на сайті суду.

Зазначається, що потрібні суду матеріали службового розслідування були вилучені в Нацполіції й передані до прокуратури. В ГПУ відмовилися передавати зазначені документи, в тому числі заявили про неможливість зробити їхні копії.

У суді стверджують, що в зв'язку із завершенням розгляду справи суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Руслан Арсірій зазначив, що відповідне рішення ухвалили на підставі встановлених під час судового розгляду справи фактів та обставин.

«Він зазначив, що судом здійснювалися багаторазові спроби витребувати матеріали службового розслідування за фактом перевірки обставин подій за участю поліцейських у селі Княжичі. Однак було встановлено, що наведені матеріали були вилучені з Національної поліції України та направлені до Генеральної прокуратури України. Водночас Генпрокуратура повідомила суду про неможливість надання одному з примірників витребуваних документів через можливе розкриття таємниці слідства й розголошення державної таємниці під час судового розгляду», – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що матеріали службового розслідування були єдиними документами, що підтверджують правомірність усунення Куряти, на підставі чого ухвалили рішення про відновлення його на обійманій посаді.

Стрілянина в Княжичах: що змінилося за рікГенеральна прокуратура України повідомила про підозру двом колишнім керівникам підрозділів управління поліції Києва, які сприяли незаконному застосуванню вогнепальної зброї в Княжичах.

Раніше Печерський райсуд обрав запобіжний захід фігуранту справи про стрілянину в Княжичах екс-начальнику управління карного розшуку Леоніду Куряті у вигляді цілодобового домашнього арешту. Згодом його відновили на посаді начальника Головного управління столичної поліції розшуку.

Нагадаємо, в ніч на 4 грудня 2016 року в селищі Княжичі Київської області в результаті перестрілки загинули 5 правоохоронців. Двоє загиблих були працівниками Держслужби охорони, двоє – поліцейськими розвідниками, а ще один – працівником спецпідрозділу КОРД.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: