У НАБУ пояснили, чому не передають справу Мартиненка до суду

Читать на русском
У НАБУ прокоментували заявили екс-нардепа Олександра Мартиненка про те, що Бюро начеб-то навмисно затягує передачу до суду прави щодо нього.

У НАБУ прокоментували заяву екс-нардепа Миколи Мартиненка про те, що Бюро начебто навмисно затягує передачу до суду справи проти нього.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес службі НАБУ.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник обіцяє, що найближчим часом НАБУ надасть остаточну відповідь по справі МартиненкаСказано 16 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Інформація, поширена від екс-народного депутата, колишнього голови комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, про те, що НАБУ буцім-то затягує передачу до суду справи стосовно нього, не відповідає дійсності. Наразі сторона захисту не підписала документи, які свідчать про завершення ознайомлення з матеріалами слідства. Відтак, законні підстави для скерування обвинувального акту до суду, як того вимагає ст.290, ст.291 Кримінального процесуального кодексу України, поки відсутні», - повідомили в НАБУ.

«Крім того, нагадуємо підозрюваному в організації заволодіння коштами двома державними підприємствами — ДП «НАЕК «Енергоатом» та ДП «СхідГЗК», що крім нього, таке саме право на ознайомлення з матеріалами кримінального провадження мають й інші п’ятеро підозрюваних. Про завершення цього процесу з їхнього боку інформації на даний момент не надходило», - зазначили в Бюро.

Раніше у САП відреагували на догану прокурору у справі Мартиненка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: