Українці не зможуть повернути захоплену територію – Волкер

Читать на русском
Спецпредставник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер вважає, що Україна поки не зможе повернути собі окуповані Росією території.

Спецпредставник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер вважає, що Україна поки не зможе повернути собі окуповані Росією території.

Про це він сказав BBC під час відвідання Донбасу, пише «Слово і Діло».

Порошенко обговорив із Волкером ситуацію на ДонбасіПрезидент України Петро Порошенко в середу, 16 травня, провів зустріч зі спеціальним представником США у справах України Куртом Волкером.

Волкер вважає, що передача Україні летальної зброї сприятиме встановленню миру, адже якщо країна не зможе утримувати лінію розмежування, це стане «запрошенням» для наступу.

Він вважає, що миротворча місія ООН на сході України та санкції покажуть Росії, що вона не зможе захопити більше територій без негативних наслідків для себе.

«Звичайно, українці не зможуть повернути територію, вже захоплену Росією. Росія надто сильна», – сказав Волкер.

«Але ціна подальшого наступу для Росії вже зросла й надалі зростатиме. Тож ті, хто сидить у Москві, мають питати себе: а що ми від цього отримуємо, для чого гинуть наші люди?», – додав представник Держдепу США.

Нагадаємо, Волкер прибув на Донбас 14 травня.

Також Курт Волкер зустрівся із сім'ями заручників, політв'язнів і зниклих безвісти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: