РФ підтримувала сепаратистів Каталонії – німецька розвідка

Читать на русском
Російська Федерація надавала підтримку каталонським сепаратистам перед референдумом у жовтні 2017 року. Росія надавала підтримку каталонським сепаратистам перед референдумом у жовтні 2017 року.

Росія надавала підтримку каталонським сепаратистам перед референдумом у жовтні 2017 року.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив президент Федерального відомства із захисту конституції Німеччини Ханс-Георг Маасен на симпозіумі в Берліні, передає Spiegel.

У США винесли перший вирок у рамках справи про «втручання»Першим засудженим у справі про втручання Росії у вибори президента США в 2016 році став голландський юрист Алекс ван дер Зваан.

«Німецькі спецслужби виходять з того, що російські тролі «підігрівали» громадські суперечки про незалежність Каталонії. У них, очевидно, є свідчення того, що Росія підтримує каталонський сепаратистський рух пропагандою... Маасен каже, що отримав цю інформацію не з перших рук, але вважає її дуже правдоподібною», - йдеться в статті журналу.

При цьому Маасен уточнив, що йдеться про «дезінформацію і пропаганду», а не про фінансову підтримку.

Загалом на симпозіумі, як повідомляється, німецька, англійська, а також натовська спецслужби звинуватили Росію у прагненні дестабілізувати західні демократії.

Раніше повідомлялося, що в Іспанії затвердили нового голову Каталонії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: