Іспанія підрахувала збитки від кризи в Каталонії

Читать на русском
Політична криза в зв'язку з референдумом про незалежність Каталонії, коштувала Іспанії 1 млрд дол., заявив міністр економіки країни Луїс де Гіндос.

Політична криза в зв'язку з референдумом про незалежність Каталонії, коштувала Іспанії 1 млрд дол., заявив міністр економіки країни Луїс де Гіндос.**

«Раніше економічне зростання в Каталонії був вище, ніж в Іспанії в цілому. Вона була одним з локомотивів іспанської економіки. Однак в четвертому кварталі, вона перетворилася на тягар», - цитує його «Інтерфакс», пише «Слово і Діло».

За словами пана де Гіндоса, в четвертому кварталі зростання економіки Каталонії сповільнилося до 0,4% з 0,9%. Через політичну невизначеність понад 3 тис. компаній вивели свої представництва за межі Каталонії.

1 жовтня в Каталонії було проведено референдум з питання незалежності. Влада Іспанії заздалегідь оголосилаи його нелегітимним і спробувала зірвати: внаслідок зіткнень поліції і голосуючих постраждали понад 700 осіб. За підсумками референдуму за відділення від Іспанії висловилися понад 90% жителів регіону.

У грудні в Каталонії відбулися парламентські вибори, які завершилися перемогою партії Ciudadanos («Громадяни»), яка виступає за єдину Іспанію. Однак слідом за нею прийшли три сепаратистські партії і, об'єднавшись, отримали абсолютну більшість крісел у парламенті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: