Парламент Каталонії знову не зміг обрати свого голову

Читать на русском
Парламент Каталонії не затвердив кандидатуру Кіма Торра на посаду керівника каталонського уряду в першому раунді голосування.

Парламент Каталонії не затвердив кандидатуру Кіма Торра на посаду керівника каталонського уряду в першому раунді голосування.

Про це повідомляє La Vanguardia, повідомляє «Слово і Діло».

З'ясувалося, хто перемагає на виборах у КаталоніїПредставники трьох партій, які виступають за самостійність регіону, за підсумками підрахунку 99% бюлетенів, здобули перемогу на позачергових парламентських виборах в Каталонії.

Торра під час голосування у суботу ввечері не отримав абсолютної більшості голосів. За нього проголосували 66 депутатів при необхідних 68.

Під час голосування утрималися чотири депутати від партії CUP, які є прибічниками незалежності Каталонії.

Перед голосуванням Торра пообіцяв у разі обрання на посаду "працювати без відпочинку" для створення незалежної каталонської республіки.

Другий раунд голосування відбудеться у понеділок, 14 травня. Цього разу для обрання Торрі буде достатньо простої більшості голосів.

Якщо до 22 травня парламент Каталонії не визначиться з главою уряду, в регіоні пройдуть нові вибори. Прихильники незалежності побоюються, що в такому випадку вони втратять більшість в парламенті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: