Прокуратура передала до НАБУ справу про заволодіння майном армійського кар'єра

Читать на русском
Військова прокуратура передала чергову справу до Антикорупційного бюро через порушення підслідності.

Військова прокуратура Житомирського гарнізону передала до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження щодо заволодіння майном державного підприємства Міністерства оборони «Дружбівський кар'єр нерудних копалин «Кварц».

Таку постанову виніс процесуальний керівник ще наприкінці листопада 2017 року, повідомляє «Слово і Діло».

Під час досудового розслідування Національної поліції вдалося встановити, що в період із 2015 до 2016 року між ДП МОУ «ДКНК «Кварц» і ПАТ «Інтерпайп Дніпропетровський Втормет», ТОВ «Добробуд 2013», ТОВ «Феррогрупп», а також іншими юрособами були укладені договори про відчуження майна на користь вищевказаних підприємств. Ці договори досліджувалося слідчими.

Зазначимо, що більш ніж 98% акцій «Інтерпайп Днепровтормет» належать кіпрському офшору Interpipe Limited, кінцевим бенефіціаром якого є Віктор Пінчук. Власником і керівником «Добростроя 2013» є Володимир Концевич, а «Феррогрупп» – Роман Рогов і Валентина Некрасова.

Також додамо, що кілька днів тому представник «Інтерпайп Днепровтормет» подавав клопотання про зняття арешту з майна в зазначеному кримінальному провадженні, однак суд відмовив.

Нагадаємо, НАБУ провело обшук на фірмі, що належала нардепу Скуратовському.

Раніше в Бюро назвали найбільш корумповану галузь у соцсфері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: