Порошенко відреагував на відкриття Кримського мосту

Читать на русском
Незаконне будівництво Кримського мосту є черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку Росії.

Незаконне будівництво Кримського мосту є черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку Росії.

Про це заявив 15 травня президент України Петро Порошенко, пише «Слово і Діло».

Україна готує санкції для компаній, які будують Керченський містМінінфраструктури України включає в список санкцій всі компанії, що працюють на об'єктах будівництва Керченського мосту.

«Особливо цинічним є той факт, що його відкриття відбувається напередодні чергових роковин депортації кримськотатарського народу сталінським режимом», – написав український президент у Facebook.

«Незважаючи на марні спроби Москви легітимізувати тимчасову окупацію Кримського півострова, послідовні рішення цілої низки міжнародних судових інстанцій підтверджують – тягар скоєного міжнародного злочину для Росії лише зростатиме. Україна й надалі послідовно захищатиме свої позиції. Нагадаю, за моїм дорученням до Арбітражного трибуналу Конвенції ООН із морського права було подане клопотання про захист суверенних інтересів України, зокрема в зв'язку з протиправною зведенням Керченського мосту», – повідомив Порошенко.

Президент України висловив співчуття з приводу того, що «російська влада намагається втягнути в свої інфраструктурні авантюри й представників європейського бізнесу, прагнучи там же відкупитися від міжнародно-правової відповідальності».

«Упевнений, агресорові це не вдасться, він нестиме відповідальність повною мірою. А міст обов'язково знадобиться окупантам, коли вони терміново залишатимуть наш Крим», – додав Порошенко.

15 травня у відкритті автодорожньої частини споруджуваного Керченського мосту взяв участь президент Росії Володимир Путін. Автомобільний рух Керченським мостом планують відкрити о 5:30 ранку 16 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: