Волкеру мандат не розширювали – Держдеп

Читать на русском
Інформація про розширення мандата спеціального представника Державного департаменту США в справах України Курту Волкеру не відповідає дійсності.

У Держдепартаменті США в понеділок, 14 травня, спростували інформацію про розширення повноважень спецпредставника по Україні Курта Волкера.

Про це повідомляє РІА Новости, пише «Слово і Діло».

Волкер повідомив, що розблокує «Мінські угоди»Спецпредставник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер розповів, що розблокує «Мінські угоди».

Зазначається, що функції спеціального представника по переговорам з Україною і його мандат залишаться незмінними.

Раніше керівник української служби Голосу Америки Мирослава Гонгадзе заявила з посиланням на джерела, що спецпредставнику Держдепартаменту США в справах України Курту Волкеру продовжили і розширили мандат і відтепер він матиме - не тільки повноваження по ситуації на Донбасі: він отримає більш широкі повноваження щодо України, держави як такої.

«Ми бачили ці повідомлення в ЗМІ. Вони недостовірні. Посол Волкер продовжує виконувати функції спеціального представника по переговорам з Україною, і його мандат залишається незмінним», - сказав агентству представник Держдепартаменту.

Нагадаємо, днями стало відомо, що Волкер відвідає Східну Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: