Князєв пояснив, де буде патрульна поліція Криму

Читать на русском
У Національній поліції оголосили набір до патрульної поліції Автономної Республіки Крим та Севастополя.

У Національній поліції оголосили набір до патрульної поліції Автономної Республіки Крим та Севастополя.

Про це повідомив на брифінгу 25 квітня в Києві голова Нацполіції Сергій Князєв, пише «Слово і Діло».

«Поліцейські посилять превентивну роботу й працюватимуть із громадянами на нашій території … Ми будемо захищати права кримчан і документувати всі злочини проти них, займатися міжнародною діяльністю», – сказав він.

Князєв пояснив, що до деокупації Криму українські громадяни зможуть подавати заяви про злочин, в'їхавши з території анексованого півострова.

«Цей підрозділ обслуговуватиме не лише кримчан, а й усіх громадян, які перетинатимуть адмінкордон», – додав він.

«Такі заходи дозволять нам зачинити вхідні ворота для людей, які зрадили Україну. Вони не зможуть безперешкодно їздити на нашій землі, використовувати українські паспорти, при цьому займаючись відторгненням Криму від України», – сказав голова Нацполіції.

Він запевнив, що поліцейські матимуть усе необхідне обладнання, можливість доступу до баз Інтерполу, Європолу та внутрішніх баз держави України.

Правоохоронці перебуватимуть на території Херсонської області. З 14 травня поліцейські заступлять на пост на ротаційній основі (навчання набраних кандидатів триватиме приблизно 4-5 місяців) на трьох пунктах пропуску на адмінкордоні з Кримом.

За словами Князєва, стартово планують відібрати 60 поліцейських, однак ця цифра постійно збільшуватиметься.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в Україні будуть створені підрозділи патрульної поліції Криму та Севастополя, які нестимуть там службу.

Як повідомлялося, прокуратура збирає дані про захоплені в Криму медіа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: