СБУ виявила в журналіста РІА «Новости-Украина» паспорт РФ

Читать на русском
Співробітники Служби безпеки України під час обшуків виявили в журналіста РІА Новости-Украина Кирила Вишинського паспорт громадянина Російської Федерації.

Співробітники Служби безпеки України під час обшуків виявили у журналіста РІА «Новости-Украина» Кирила Вишинського паспорт громадянина Російської Федерації.

Про це під час брифінгу заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, пише «Слово і Діло».

«Під час обшуків (у Вишинського – ред.) знайшли паспорт громадянина Російської Федерації. Особа має два громадянства», – повідомив він.

За словами Кононенка, правоохоронці встановили, що навесні 2014 року Вишинський отримав завдання виїхати до Криму, де він взяв особисту участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії та «приєднання» півострова до РФ.

«Саме за цю діяльність він нагороджений держнагородою РФ – медаллю за «повернення» Криму ... В Києві він розгорнув діяльність із підримки «ЛНР/ДНР», – додав Кононенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України проводять обшуки в приміщеннях РІА «Новости-Украина».

Після обшуків у київському офісі агентства та затримання журналіста Вишинського у вівторок, 15 травня, з обшуками прийшли додому до іншої журналістки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: