У Грузії хочуть обмежити виїзд громадян до ЄС

Читать на русском
За словами ініціаторів законопроекту, метою ухвалення закону є посилення превентивного механізму в рамках наявних ресурсів

Підстави для відмови громадянам Грузії в перетині кордону країни можуть бути розширені.

Такі зміни передбачені законопроектом «Про порядок виїзду з Грузії та в'їзду до Грузії громадян Грузії», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Грузія онлайн».

Через що ЄС може призупинити безвіз із Україною?У Німеччині вимагають скасувати безвіз для Грузії. У ФРН незадоволені кількістю мігрантів. Чи є привід для хвилювання в України, безвіз для якої розглядався в одному пакеті з Грузією?

За словами ініціаторів законопроекту, метою ухвалення закону є посилення превентивного механізму в рамках наявних ресурсів, щоб скоротити витік до простору ЄС/Шенгену громадян Грузії, які недобросовісно використовують можливість безвізової поїздки.

Згідно із законопроектом, якщо на прикордонному пункті Грузії буде встановлено, що громадянин їде до країни ЄС/Шенгену, йому можуть відмовити в перетині кордону, якщо в нього немає:

– біометричного паспорта, виданого протягом останніх 10 років і термін дії якого становить не менш ніж 3 місяці до дня повернення до Грузії;

– зворотного квитка;

– чинного бронювання готелю/житлової квартири або будь-якого іншого підтверджувального документа й адреси або адреси сторони, яка приймає та легально проживає на території країни простору ЄС/Шенгену;

– пасажирської страховки;

– документа, що підтверджує фінансове забезпечення поїздки.

Ініціаторами законопроекту є члени парламентської більшості Арчіл Талаквадзе, Ека Беселія, Мамука Мдінарадзе, Георгій Вольські, Кахабер Кучава, Отар Данелія, Георгій Хатідзьо та Звіад Квачантірадзе.

Раніше Держдеп США закликав Росію вивести війська з Грузії.

Також нагадаємо, що з Грузії видворили дипломата РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: