Євроінтеграція-2018: Україна, Грузія і Молдова підпишуть декларацію

Читать на русском
2 березня 2018 року відбудеться міжпарламентська конференція «Республіка Молдова, Грузія і Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки».

2 березня 2018 року відбудеться міжпарламентська конференція «Республіка Молдова, Грузія і Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки» на якій країни підпишуть декларацію про євроінтеграцію.

Про це повідомляє Укрінформ, передає Слово і Діло.

Як заявив спікер парламенту Молдови Андріан Канду, в рамках конференції будуть обговорюватися проблеми в сфері оборони, енергетичної інфраструктури та поглиблення процесів європейської інтеграції.

«Перш за все, ми обговоримо нинішню ситуацію в регіоні, представимо варіанти врегулювання існуючих проблем для подальшої синхронізації дій держав регіону, зокрема, Молдови, Грузії та України з метою протидії регіональним викликам безпеки», - заявив він.

Скільки іноземців відвідало Україну і куди їздили за кордон українці в 2017 роціУ Держстаті підрахували, скільки іноземців побувало в Україні та чи змогли наші співвітчизники повністю скористатися безвізом у 2017 році.

Також, за його словами, в планах обговорити питання оборони, реалізації проектів, пов'язаних з розвитком енергетичної інфраструктури.

«Звичайно обговоримо питання здійснення реформ і поглиблення процесів європейської інтеграції наших країн», - сказав Канду.

Раніше повідомлялося, що Україна, Молдова і Грузія створять спільний центр зв'язку з ЄС.

Скільки іноземців відвідало Україну і куди їздили за кордон українці в 2017 році - можна дізнатися з нашої інфографіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: