У Варфоломія уточнили подробиці щодо автокефалії

Читать на русском
Вселенський патріархат розглянув лист про автокефалію для України, але не згадував про початок процедури її надання, про що раніше заявив президент Петро Порошенко.

Вселенський патріархат розглянув лист про автокефалію для України, але не згадував про початок процедури її надання, про що раніше заявив президент Петро Порошенко.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється в заяві на сайті Вселенського Патріархату в неділю, 22 квітня.

В УПЦ МП відреагували на звернення Ради щодо автокефаліїУПЦ розкритикувала запропонований президентом України спосіб об'єднання українського православ'я.

«Священний Синод під головуванням Його Всепосвятітельного Вселенського Патріарха Варфоломія завершив своє чергове засідання, яке відбулося в четвер, 19 квітня і в п'ятницю, 20 квітня. Всі пункти порядку денного були розглянуті та обговорені, і були ухвалені відповідні рішення», - йдеться в повідомленні від 22 квітня.

Зокрема, патріарх розглядав питання, що стосуються церковної ситуації в Україні, «отримавши від церковної і цивільної влади, які представляють мільйони православних українців, клопотання про надання автокефалії».

Після патріархат ухвалив рішення тісно обговорити і скоординувати дії щодо цього питання з іншими православними церквами.

Нагадаємо, 19 квітня спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову про звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію української помісної православної церкви.

Документ Верховна Рада ухвалила 19 квітня 268 голосами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: