Гройсман має намір посилити закон «маски-шоу – стоп»

Читать на русском
Уряд планує посилити закон про захист бізнесу при перевірках, встановивши відповідальність контролерів за перевищення своїх обов'язків.

Уряд планує посилити закон про захист бізнесу при перевірках, встановивши відповідальність контролерів за перевищення своїх обов'язків.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив очільник Кабміну Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба відомства.

Гройсман вирішив кардинально змінити перевірки бізнесуУряд пропонує парламенту зняти обмеження на проведення Державною службою з питань праці перевірок дотримання законодавства про працю підприємствами.

Він наголосив, що ключове завдання нової комісії, до якої увійшли переважно представники ділових асоціацій та Офісу бізнес-омбудсмена – розгляд усіх випадків тиску на бізнес.

«(У разі – ред.) перевищення повноважень ми надаватимемо свої висновки й звертатимемось до правоохоронних органів, щоб вони ухвалювали кадрові рішення щодо нечесних працівників», – пояснив Гройсман.

При цьому, за його словами, також будуть вимоги чесно вести бізнес і сплачувати податки.

Нагадаємо, що 16 листопада 2017 року Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому закон, який визначає відеофіксацію невід'ємною частиною проведення обшуків. За законопроект «Про внесення зміни до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами при провадженні досудового розслідування» проголосували 312 народних депутатів.

Раніше Генпрокуратура обмежила права силовиків під час обшуків підприємств.

У грудні президент України Петро Порошенко підписав законопроект №7275, який також називають «маски-шоу стоп».

Так, запроваджується обов'язкова відеофіксація як під час обшуків, так і під час розгляду клопотань слідчим суддею (якщо не йдеться про негласні слідчі дії). При цьому відеозапис має бути невід'ємним додатком до протоколу обшуку.

Законопроект передбачає право заявника отримати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо його заяви або повідомлення про кримінальне правопорушення.

Нагадаємо, раніше Гройсман закликав відмовитися від монополії касових апаратів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: