ГПУ оголосила про підозру в обстрілі Попасної двом бойовикам

Читать на русском
Генеральною прокуратурою України оголошені підозри двом бойовикам ЛНР за обстріли мирного населення в місті Попасна.

Генеральною прокуратурою України оголошені підозри двом бойовикам «ЛНР» за здійснення обстрілів мирного населення в місті Попасна та Попаснянському районі Луганської області протягом січня-серпня 2015 року.

Про це повідомив прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко в Facebook у вівторок, 8 травня, передає «Слово і Діло».

Чи оплачуватиме Захід миротворців на Донбасі та в чому його інтерес?Німеччина, Франція та США готові фінансувати миротворчу операцію на Донбасі. В чому інтерес Заходу, розбирались експерти.

Оголошені підозри 2 особам, один з яких є уродженцем Іркутської області Росії, в скоєнні особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 258, ч. 2 ст. 437, ч.2 ст. 438 КК України. Ці особи виконували функції керівників підрозділів артилерії в складі «6-го окремого механізованого козачого полку ім. М. Платова», що входить до складу незаконного збройного формування в структурі терористичної організації «ЛНР».

Під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваним доручили здійснення збройного опору силам АТО, проведення артилерійських обстрілів мирного населення на території міста Попасна та Попаснянського району.

У результаті зазначених злочинних дій вказаних громадян та їхніх співучасників загинули 11 цивільних осіб, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості 9 цивільних осіб, пошкоджений та зруйнований 41 житловий будинок та інші об'єкти цивільної інфраструктури.

У прокуратурі наголосили, що за скоєння цих злочинів передбачений максимальний термін покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Раніше суд виніс рішення у справі бойовика ОРДО Лусваргі.

Також відзначимо, що в командуванні ООС готуються до провокацій бойовиків 9 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: