Стало відомо, де переховується організатор нападу на ветерана АТО

Читать на русском
СБУ встановила, що організатор нападу на АТОвця-захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича  переховується у Польщі.

СБУ встановила, що організатором нападу на АТОвця-захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича є громадянин Росії, який покинув територію України 4 травня та переховується у Польщі.

Про це повідомляє прес-центр відомства, пише «Слово і Діло».

Зміна АТО на ООС: які нововведення очікуються на ДонбасіНа Донбасі з’являться триколірні зони безпеки, а повноваження військовослужбовців значно розширяться.

«Оперативники спецслужби задокументували, що організатором нападу на учасника АТО є громадянин Росії, який покинув територію України 4 травня та переховується у Польщі. Всі фігуранти справи встановлені та для проведення невідкладних слідчих дій будуть доставлені до Києва. Досудове слідство триває», - йдеться у повідомленні.

«Встановлено, що більшість нападників виїхала до Харкова, де за інформацією СБУ була затримана працівниками поліції», - заявили у прес-центрі.

Водночас адвокат постраждалого Дмитра Вербича Наталя Фещик у коментарі «Громадському» заявила, що серед затриманих лише одна жінка причетна до нападу. Її везуть до Києва для обрання запобіжного заходу.

«Так. Тільки одна із затриманих причетна до нападу. Це точна інформація. Я говорила з начальником карного розшуку. Її везуть на Київ. 7-8 травня має вирішуватися питання про застосування запобіжного заходу», - сказала Фещик.

Посилаючись на слова слідчого поліції, адвокат зазначила, що інші затримані особи не причетні до скоєння злочину.

«Дівчина у них просто проживала, ніби інші навіть в Києві ніколи не були, - їх затримали, але відпустили. Щодо того, чи зізналась жінка у скоєному, не можу сказати, бо не бачила матеріалів справи», - додала вона.

За словами адвоката, щодо місцезнаходження інших 4 нападників поки немає інформації.

Нагадаємо, що ввечері 2 травня в Києві невідомі скоїли напад на ветерана АТО, захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича. Він проходив по вулиці і відчув удар в спину.

Обернувшись, він побачив трьох хлопців і двох дівчин у масках. Зловмисники накинулися на нього, в результаті чого він отримав колото-різане поранення в спину.

У неділю, 6 травня, в Харкові співробітники СБУ затримали підозрюваних у нападі на Дмитра Вербича в Києві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: