У Донецькій області штрафували мітингувальників за георгіївські стрічки

Читать на русском
У Донецькій області в День перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні поліція оштрафувала двох учасників масових заходів за використання георгіївської стрічки.

У Донецькій області в День перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні поліція оштрафувала двох учасників масових заходів за використання георгіївської стрічки.

Про це йдеться в повідомленні поліції області, передає «Слово і Діло».

Сутички в Україні в день святкування 9 травня за останні шість роківПерші значні сутички відбулися в 2011 році у Львові, але наймасштабніше протистояння сталося минулого року відрізу у дев’яти містах України.

Відзначається, що правоохоронці зареєстрували шість фактів використання забороненої символіки.

«Щодо двох осіб складені адміністративні протоколи за статтею 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (виготовлення та пропаганда георгіївської стрічки)», – повідомили в поліції.

У Донецькій області відбулося 94 масових заходи, участь в яких взяли понад 15 тисяч громадян. Публічну безпеку 9 травня гарантували 1600 поліцейських. Грубих порушень громадської безпеки та порядку не допущено.

Відзначимо, що згідно зі ст. 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, публічне виконання, демонстрація або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки або її зображення тягнуть за собою накладення штрафу від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією символіки.

Раніше в поліції розповіли подробиці затримання Бережної.

Також відзначимо, що прикордонники не пустили в Україну росіян із георгіївськими стрічками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: