День перемоги: стало відомо, скільки осіб взяло участь в акціях

Читать на русском
По всій Україні 9 травня в акціях, приурочених до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, взяли участь 460 тисяч чоловік.

По всій Україні 9 травня в акціях, приурочених до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, взяли участь 460 тисяч чоловік, за фактами порушень правоохоронці склали 16 протоколів про адміністративні правопорушення та відкрили п'ять кримінальних проваджень.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового департамент комунікації МВС України.

Сутички в Україні в день святкування 9 травня за останні шість роківПерші значні сутички відбулися в 2011 році у Львові, але наймасштабніше протистояння сталося минулого року відрізу у дев’яти містах України.

«У цілому з нагоди 73-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні пройшло близько 1,6 тис заходів, участь в них взяли понад 460 тис. чоловік. У посиленому режимі працювали 27 тис. правоохоронців», - сказав Яровий в середу, 9 травня.

Він зазначив, що під час масових заходів грубих порушень громадської безпеки і порядку не зафіксовано.

За словами Ярового, всього до органів поліції доставлені 28 осіб, відносно 16 з них складені адмінпротоколи, зокрема за ст. 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (виготовлення і пропаганда георгіївської стрічки).

Раніше повідомлялося, що в Одесі зупинили автомобіль з прапором з радянською символікою.

Також в поліції розповіли подробиці затримання Бережної.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: