Україна закликає ЄС запровадити санкції проти оточення Путіна

Читать на русском
Євросоюзу слід запровадити санкції проти близького оточення президента Росії Володимира Путіна та підприємств, пов'язаних із Кремлем.

Євросоюзу слід запровадити санкції проти близького оточення президента Росії Володимира Путіна та підприємств, пов'язаних із Кремлем.

Про це заявив представник України при Євросоюзі Микола Точицький на міжнародній конференції «Ціна російської агресії в Україні: свідчення викрадень, тортур та вбивств» у Європарламенті, передає «Укрінформ», пише «Слово і Діло».

Чому ескалація на Донбасі більше не вигідна Путіну та чого чекати від РФ?Великоднє перемир'я в зоні проведення антитерористичної операції не вдалося. Ба більше, спостерігається активізація бойовиків на Донбасі. Чи можлива ескалація?

Дипломат пояснив, що йдеться про так званий європейський санкційний «список Магнітського», до запровадження якого нещодавно закликали частина європарламентарів.

«Україна переконана, що наявні санкції проти Росії створюють необхідний тиск для того, щоб переконати нашого великого сусіда у тому, що цінності не в тому, щоб мати більшу територію за рахунок тисяч смертей українців. Ми глибоко переконані, що масштабні порушення прав людини проти громадян України, включаючи викрадення, тортури, вбивства, незаконні ув'язнення на окупованих територіях на Донбасі та в Криму, повинні мати наслідки в рішеннях Євросоюзу», – сказав він.

Нагадаємо, група депутатів Європарламенту (уже близько 45 осіб) підписала звернення до глав країн-членів ЄС, президента Європейської ради Дональда Туска та інших керівників ЄС із пропозицією запровадити санкції проти оточення Путіна та підприємств, пов'язаних із Кремлем.

Нагадаємо, 6 квітня США запровадили нові санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, а також проти фінансових установ, державних і приватних компаній, пов'язаних із Кремлем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: