У проекті оборонного бюджету США закладені 250 мільйонів для України

Читать на русском
У проекті оборонного бюджету США на 2019 рік пропонується виділити 250 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні.

У проекті оборонного бюджету США на 2019 рік пропонується виділити 250 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні.

Відповідний документ представив Комітет з питань збройних сил Палати представників Конгресу США, повідомило посольство України в США у Facebook, пише «Слово і Діло».

Чи можуть США запровадити санкції через «Північний потік-2» та з чим виникнуть труднощі?У Німеччині стартували перші роботи з будівництва Північного потоку-2. Швеція та Данія офіційної згоди не надали.

«Комітет з питань збройних сил Палати представників Конгресу США представив проект закону про «Бюджет США на 2019 р. на потреби національної оборони». Сума коштів, яку пропонується виділити для безпекової допомоги Україні, у тому числі летальних видів озброєнь, визначена в обсязі 250 млн доларів», - йдеться в повідомленні.

У посольстві зазначають, що це на 100 млн доларів більше, ніж Комітет пропонував надати у поточному бюджетному році. «50 млн доларів із зазначеної суми пропонується спрямувати виключно для надання летальної зброї оборонного характеру», - уточнили у посольстві. Законопроект має бути узгоджений з версією, що буде підготовлена Сенатом, та проголосований обома палатами Конгресу перед поданням на підпис президентові США.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни на 2018-й фінансовий рік, який передбачав 350 млн доларів допомоги Україні.

Як відомо, наприкінці квітня в Україну прибули американські протитанкові комплекси Javelin. До цього Україна отримувала від США лише противомінометні радарні системи, прилади нічного бачення та бронежилети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: