Чубаров назвав показники явки на «виборах» президента РФ в Криму

Читать на русском
Рефат Чубаров заявив, що явка на незаконних виборах в Криму становила 42 відсотки виборців, з них 8відсотки - зіпсували бюлетені.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що явка на незаконних виборах у Криму склала 42% виборців, із них 8% - зіпсували бюлетені для голосування.

Про це у Facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров з посиланням на дані ФСБ РФ, пише «Слово і Діло».

Вибори в анексованому Криму: тим, хто проголосував, видають медаліВ анексованому Росією Севастополі всім тим, хто проголосував 18 березня на виборах президента РФ видають пам'ятні медалі.

«На виборах в Криму були представники адміністрації президента РФ Володимира Путіна, які спостерігали за ходом російських президентських виборів. Так званий білий протокол з реальними даними про результати голосування містить показники явки на рівні 42%, з яких 8% - недійсні і зіпсовані бюлетені», - наголосив Чубаров.

«Представники кримської влади, зокрема, Аксьонов, намагалися вплинути на московських емісарів, в тому числі через дачу хабара, для виправлення документів на користь підвищення явки хоча б на 10-15%, однак їм відмовили», - наголосив Чубаров.

«Це викликало занепокоєння у кримської влади, оскільки невиконання плану Кремля перетворити результати виборів на підтвердження «референдуму» 2014 року може викликати організаційні висновки щодо кримських керівників, які виявилися нездатними використовувати наявний адмінресурс», - додав він.

18 березня, у день офіційної анексії Криму, Російська Федерація провела вибори президента. Україна, Франція, Німеччина, Норвегія, Естонія, Фінляндія, Канада та інші країни незаконні вибори РФ на анексованому півострові не визнають.

Уряд Медведєва йде у відставку 7 травняУряд Росії на чолі з Дмитром Медведєвим, який пропрацював на прем'єрській посаді рівно 6 років йде у відставку.

Російські ЗМІ стверджують, що на «виборах» в окупованому Криму за Володимира Путіна проголосували близько мільйона «виборців» – 92%, а явка була однією з найвищих по регіонах.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що кримські татари не голосували на незаконних «виборах» президента Росії на окупованому півострові.

Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявляв, що явка в Криму сфальсифікована, а з кримських татар лише 10% пішли на незаконні «вибори» – переважно «бюджетники». Також, за його словами, бойкотували «вибори» і частина росіян.

Нагадаємо, 5 травня в Росії проходили акції «Він нам не цар», приурочені інавгурації Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. За даними поліції, у Москві участь в акції взяли близько 1,5 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: