Північна Корея відмовиться від ядерної зброї

Читать на русском
На саміті за участю лідерів Північної та Південної Кореї сторони досягли угоди про повну денуклеаризацію Корейського півострова.

На саміті за участю лідерів Північної та Південної Кореї сторони досягли угоди про повну денуклеаризацію Корейського півострова.

Про це йдеться в спільній заяві за підсумками саміту, передає ABC News, пише «Слово і Діло».

Зокрема, в оприлюдненій заяві йдеться про те, що обидві сторони підтвердили мету досягнення «без'ядерного Корейського півострова шляхом повної денуклеаризації».

Відзначимо, раніше КНДР заявляла про можливість ядерного роззброєння лише після виведення контингенту армії США з Південної Кореї. Водночас у заяві не йдеться про те, які саме кроки для ядерного роззброєння зробить Пхеньян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КНДР і Південна Корея до кінця року підпишуть мирний договір. Бойові дії в рамках корейської війни завершилися в 1953 році, після чого сторони підписали угоду про перемир'я. Водночас технічно КНДР і Південна Корея досі перебувають у стані війни.

Як відомо, президент Південної Кореї Мун Чже Ін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин проводять офіційні переговори на південнокорейській стороні прикордонного села Пханмунджом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: