Трамп схвалив бюджет з мільйонами допомоги для України

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 23 березня, підписав бюджет США на 2018 рік у розмірі $1,3 трлн, який також передбачає військову допомогу Україні.

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 23 березня, підписав бюджет США на 2018 рік у розмірі $1,3 трлн, який також передбачає військову допомогу Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РІА Новости.

Червоний Хрест направив на Донбас понад 200 тонн гумдопомогиНа Донбас направили гуманітарну допомогу. Через контрольний пункт в'їзду-виїзду Новотроїцьке прослідувало 11 вантажівок МКЧХ.

Церемонія підписання відбулася в п'ятницю в Білому домі.

У бюджеті закладено кошти на боротьбу з впливом Росії в розмірі 250 мільйонів доларів. Також 200 мільйонів передбачені на військову допомогу Україні.

Загальний обсяг допомоги Україні в документі визначений у сумі 620,7 млн доларів.

Ще за кілька годин до підписання Трамп заявляв, що накладе вето на документ.

Американський лідер відзначив недоліки цього документа і повідомив, що більше ніколи, як він сказав, не підпише бюджет, подібний цьому.

Зокрема, проблеми виникли через розбіжності з демократами в питанні про нелегальних мігрантів. DACA - програма захисту від депортації мігрантів, нелегально привезених у США в дитячому віці. Трамп традиційно вважався противником програми, проте останнім часом він заявляє, що саме опозиція в особі демократів залишила напризволяще нелегальних мігрантів. Це він повторив й на конференції в п'ятницю.

Зрештою, у бюджеті немає заходів щодо захисту від депортації нелегальних іммігрантів, привезених у США в дитячому віці. Також демократам не вдалося заблокувати асигнування на будівництво прикордонної стіни, чого домагається президент Трамп. На ці цілі було виділено 1,6 мільярда доларів - набагато менше, ніж 25 мільярдів, спочатку запитаних адміністрацією.

Окрім того, бюджет обсягом в 1,3 трильйона доларів передбачає зростання витрат на оборону на 80 мільярдів - це найбільше підвищення військових витрат за півтора десятиліття. Разом оборонні витрати становитимуть 700 мільярдів доларів.

Як відомо, Палата представників Конгресу США схвалила Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, розміром 620,700 мільйонів доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: