Уряд Медведєва пішов у відставку

Читать на русском
Уряд Росії на чолі з Дмитром Медведєвим пішов у відставку в зв'язку з початком нового президентського терміну Володимира Путіна.

Уряд Росії на чолі з Дмитром Медведєвим пішов у відставку в зв'язку з початком нового президентського терміну Володимира Путіна.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«Він нам не цар»: у Росії правоохоронці почали затримувати дітейРосійські силовики приступили до затримання дітей, що беруть участь у загальноросійській акції протесту «Він нам не цар».

Заява про відставку прем'єр-міністра та Кабміну подана відповідно до Конституції РФ після інавгурації глави держави.

Очікується, найближчим часом Путін назве ім'я нового прем'єр-міністра РФ.

Агентство нагадало, що шість років тому ім'я кандидата на посаду глави уряду Путін назвав менш ніж через дві години після інавгурації.

У понеділок, 7 травня, Володимир Путін учетверте склав присягу президента РФ. Церемонія інавгурації відбулася у Великому Кремлівському палаці, керуватиме Росією він наступні шість років.

5 травня в понад 80 містах Росії проходили мітинги в зв'язку з четвертою інавгурацією президента Путіна під гаслом «Він нам не цар». Рух ініціював опозиціонер Олексій Навальний, якого затримали майже одразу після появи на мітингу, проте пізніше відпустили.

За приблизними підрахунками в усій Росії затримали близько 1600 осіб.

18 березня в Росії відбулися вибори президента. За підсумками підрахунку даних 99,5% протоколів дільничних виборчкомів, Путін набрав 76,65% голосів.

Вибори були проведені також на окупованій території Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: