Путін офіційно вступив на посаду президента РФ

Читать на русском
Володимир Путін вчетверте склав присягу президента Росії й заступив на посаду голови російської держави.

Володимир Путін вчетверте склав присягу президента Росії й заступив на посаду голови російської держави.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Известия».

Уряд Медведєва йде у відставку 7 травняУряд Росії на чолі з Дмитром Медведєвим, який пропрацював на прем'єрській посаді рівно 6 років йде у відставку.

Глава держави в прямому ефірі вийшов зі свого робочого кабінету. Російський лідер вперше використав на інавгурації новий російський лімузин серії «Кортеж», автомобіль проїхав до Великого Кремлівського палацу повз Цар-дзвін.

На сцену в залі палацу вийшли спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, голова Держдуми В'ячеслав Володін, голова Конституційного суду Валерій Зорькін, символізуючи три гілки влади: законодавчу, виконавчу й судову. Після цього до зали урочисто внесли державний прапор і президентський штандарт.

«Присягаюся при виконанні повноважень президента Російської Федерації поважати й охороняти права та свободи людини й громадянина, дотримуватися й захищати Конституцію Російської Федерації, захищати суверенітет і незалежність, безпеку і цілісність держави, вірно служити народу», – заявив Володимир Путін на інавгурації.

Російський лідер зізнався, що вважає метою свого життя та роботи служіння людям і батьківщині.

«Вважаю своїм обов'язком і сенсом усього свого життя зробити все для Росії, для її сьогодення й майбутнього – мирного та процвітаючого, для збереження й продовження нашого великого народу, для благополуччя в кожній російській родині», – заявив Володимир Путін.

Президент Росії Володимир Путін переобраний громадянами країни на посаду голови держави за підсумками виборів 2018 року. Політик обіймає посаду президента РФ учетверте – вперше його обрали президентом у 2000 році, а в 2008 році російський лідер очолив уряд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: