У Москві на мітингу проти Путіна затримали 250 осіб

Читать на русском
У Росії на акціях протесту Він нам не цар, приурочених до інавгурації президента Володимира Путіна, в суботу, 5 травня, затримали вже понад 250 осіб.

У Росії на акціях протесту «Він нам не цар, приурочених до інавгурації президента Володимира Путіна, в суботу, 5 травня, затримали вже понад 250 осіб.

Як пише «Слово і Діло», серед затриманих є й прості перехожі, які не брали участь у протестах, повідомляють «Сибирь.Реалии».

Відзначено, що понад 150 осіб були затримані в Красноярську. Своєю чергою в Якутську після несанкціонованої акції й мітингу поліція затримала 75 осіб. Це майже всі учасники протесту, серед них кілька журналістів. Тим часом у Новокузнецьку після мітингу у відділенні поліції опинилися більш ніж 20 осіб.

Як повідомляється, на акції в Москві були затримані й побиті кілька журналістів: кореспондента інтернет-видання Znak.com поліцейський ударив кийком. Також був затриманий фотокореспондент «Нової газети» Михайло Гребенщиков. До того ж поліція затримала молодих людей, які прийшли в коронах із написами «Вован» і «Дімон» та з плакатами «Фальшиві вибори».

Відзначається також, що серед затриманих у Красноярську – координатор штабу Навального Яна Герасимова. Наразі суд визнав її винною в порушенні порядку організації мітингу й заарештував на три доби. Також повідомляється, що 15 осіб, затриманих у Барнаулі, вже відпустили.

Раніше стало відомо про затримання на мітингу в Москві організатора антипутінських акцій протесту Олексія Навального.

Нагадаємо, в суботу, 5 травня, в російських містах почалися акції протесту «Він нам не цар», організовані прихильниками Навального.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: