Угорщина відреагувала на звинувачення у виконанні «замовлення» Кремля щодо України

Читать на русском
Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заперечує, що Угорщина могла б проводити свою політику щодо України «на замовлення росіян».

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заперечує, що Угорщина могла б проводити свою політику щодо України «на замовлення росіян».

Про це пише Радіо Свобода, передає Слово і Діло.

«Ми з обуренням рішуче відкидаємо кампанію брехні, яку запустили українські політики, згідно з якою на політику Угорщини щодо України може бути якийсь російський вплив», - заявив Сийярто.

Він додав, що угорський уряд в своїх діях керується наміром домогтися того, щоб Київ якомога швидше відмовився від законів, які дискримінують права 150 тисяч закарпатських угорців.

За його словами, Угорщина очікує більшого прояву солідарності з боку НАТО. Він вважає, що альянс практично «робить українцям поблажку» за їх геополітичну позицію.

При цьому, він підкреслив, що саміт Україна-НАТО залежить не від угорців, а «виключно від українців».

Нагадаємо, Угорщина вже втретє заблокувала організацію зустрічі Україна-НАТО. У НАТО закликали сторони знайти компроміс. Пізніше, Угорщина висунула Україні чергові звинувачення.

Україна вважає, що в поведінці Угорщини в тому числі і з приводу мовної статті в новому законі «Про освіту», і подальшого блокування засідання Комісії Україна-НАТО, присутній замовний характер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: