ГПУ попросить Баку видати четвертого учасника нападу на Найєма

Читать на русском
ГПУ найближчими днями подасть запит про екстрадицію Магомеда Саітова, підозрюваного в побитті народного депутата Мустафи Найєма.

ГПУ найближчими днями подасть запит про екстрадицію Магомеда Саітова, підозрюваного в побитті народного депутата Мустафи Найєма.

Як інформує «Слово і Діло», про це в неділю, 6 травня, повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін в ефірі 112 Україна.

Суд відмовився арештувати одного з нападників на НайємаШевченковський райсуд Києва відмовив прокуратурі у триманні під вартою Саітова Магомеда-Саліха Арбуєвича, підозрюваного у побитті народного депутата Мустафи-Масі Найєма.

«Ми (ГПУ - ред.) займаємося питанням екстрадиції Саітова. Ми перебуваємо в дуже тісному контакті з нашими азербайджанськими колегами і недавно запевнили їх, що маємо намір вимагати його видачі. У зв'язку із чим ми звернулися із запитом про затримання і взяття під варту. Найближчими днями відповідний запит про екстрадицію буде направлений відповідно до вимог Європейської конвенції про видачу», - анонсував Єнін.

Заступник генпрокурора також відзначив, що, як правило, цей процес займає кілька місяців.

Як повідомляється, азербайджанські правоохоронці затримали Саітова 5 травня.

Нагадаємо, 30 квітня в центрі Києва на Бессарабській площі на дорозі стався конфлікт, у результаті якого побили депутата Мустафу Найєма.

Поліція затримала трьох осіб. Їм пред'явлено підозру за статтею про хуліганство. 2 травня один із нападників, Магомед-Саліх Саітов, у суді отримав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 30 червня.

Пізніше суд взяв під домашній нічний арешт до 30 червня другого нападника на Найєма Ахмеда Саітова і третього нападника Умолта Руслановича Темербулатова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: