Кривдника Найєма оголосили в розшук

Читать на русском
Підозрюваного в побитті народного депутата Мустафи Найєма Магомеда-Аміна Саїтова оголосили в розшук.

Підозрюваного в побитті народного депутата Мустафи Найєма Магомеда-Аміна Саїтова оголосили в розшук.

Як пише «Слово і Діло», інформація про Саїтова, який переховується від органів влади, розміщена на сайті МВС.

У Києві побили нардепа Найєма: що пишуть у соцмережахМустафу Найєма побили в центрі Києва 30 квітня. Слово і Діло з'ясовувало, що про інцидент думають у соціальних мережах.

Зловмисника з 1 травня розшукує Шевченківське райуправління поліції Києва. Саїтова підозрюють у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, здійснене групою осіб) і ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) ККУ.

За даними нардепа Антона Геращенка, далі Магомета Саїтова оголосять у міжнародний розшук через Інтерпол.

Внаслідок сутички на дорозі 30 квітня Мустафа Найєм зазнав тілесних ушкоджень, у нього діагностували перелам щелепи та струс мозку, він переніс операцію.

Двоє із затриманих поліцією учасників бійки мають громадянство РФ та перебувають на території України на підставі посвідок про тимчасове проживання, ще один – громадян України.

Нардеп Антон Геращенко оприлюднив інформацію про трьох затриманих після конфлікту: ними виявилися Саітов Ахмед Абубакарович, 1999 р. н., Саїтов Магомед-Саліх Аргуєвич 1996 р. н. та Умал Тімербілатов Русланович 1996 р. н.

Своєю чергою брат нардепа Масі Найєм заявив, що четвертим учасником конфлікту, якому вдалося втекти від поліції, ймовірно, є Саїтов на прізвисько Мага.

Згідно з інформацією з відкритих джерел, Магомед-Амін Саїтов є одним із засновників промоутерської компанії «Бум-бокс Промоушнс».

Підозрюваним у нападі на нардепа було оголошено про підозри: трьом – за ст. 296 «хуліганство», четвертому, якому вдалося втекти з місця події, – заочно, за ст. 296 та 122 «умисне тілесне пошкодження середньої тяжкості» КК.

Найєм заявив, що четвертий учасник конфлікту, якого поліція не змогла затримати, вилетів з України до Баку.

У прокуратурі Києва заявили, що чоловік, який завдав Найєму тілесних ушкоджень та зник із місця конфлікту, перетнув державний кордон та літаком Київ-Баку залишив територію України за 2 години після сутички.

Згідно з відео, яке оприлюднили ввечері 1 травня, участь у конфлікті з Найємом брали не чотири, а п'ять нападників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: