В НБУ назвали умови для заходу Apple Pay в Україну

Читать на русском
Поява в Україні сервісу для безготівкових розрахунків Apple Pay залежатиме від низки досягнутих домовленостей.

Поява в Україні сервісу для безготівкових розрахунків Apple Pay залежатиме від низки досягнутих домовленостей між зацікавленими банками-емітентами платіжних карток, міжнародними картковими платіжними системами й самою компанією Apple Pay.

Про це повідомили в прес-службі Національного банку України, пише «Слово і Діло» з посиланням на FinClub.

Друк купюри в 1000 гривень: навіщо це потрібно та чому не наважується НБУ?Україна отримає нові монети номіналом в 1 й 2 гривні в 2018 році, 5 і 10 гривень з'являться в обігу в 2019-2020 роках. Про те, яку банкноту НБУ не наважується пустити в обіг, розповіли експерти.

При цьому розгалуженість мережі прийому зазначеного сервісу буде залежати від кількості банків-власників платіжних терміналів із можливістю безконтактної оплати, які будуть готові до співпраці з Apple Pay. За даними НБУ, вже 70% мережі торгових терміналів країни забезпечують можливість безконтактного прийому карток.

Як повідомлялося, НБУ підтримує появу в Україні нових сервісів для безготівкових розрахунків.

«На нормативному рівні Національний банк створив усі умови для можливості успішного використання на території України таких платіжних сервісів як Apple Pay», – повідомили в Нацбанку.

Крім того, наприкінці минулого року Національний банк надавав представникам компанії Apple аналітичні відомості про обсяги й потенціал українського платіжного ринку.

Нацбанк констатує, що в Україні продовжує спостерігатися динаміка зростання безготівкових розрахунків, частка безготівкових операцій з використанням платіжних карток за минулий рік зросла на 3,8% й становить 39,3%. Відповідно спостерігається зростання в сегменті безконтактних платіжних карток, а саме збільшення кількості карт на 37,8% (з 2 млн до 2,7 млн ​​штук).

Раніше повідомлялося, що НБУ пропонує розширити перелік платіжних пристроїв та сервісів для можливості здійснення безготівкової оплати користувачами.

Також Національний банк України надав «Укрпошті» ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: