Гройсман визначив терміни початку малої приватизації

Читать на русском
Уряд анонсував старт малої приватизації в Україні з червня 2018 року, а підготовка до великої приватизації вже почалася.

Уряд анонсував старт малої приватизації в Україні з червня 2018 року, а підготовка до великої приватизації вже почалася.   Як пише «Слово і Діло», про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, до кінця травня уряд запустить системну роботу з приватизації.

«Не всім це вигідно. Ті, хто «підгортають» ці підприємства, будуть нас блокувати, стримувати, будуть штучно придумувати перешкоди, як зробили з Одеським припортовим заводом», – зазначив Гройсман.

Щодо великої приватизації прем'єр-міністр заявив, що вже триває підготовка до цього процесу.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд висунув чотири вимоги до України для отримання наступного траншу, серед яких – закон про приватизацію та забезпечення прозорості продажу держактивів.

Нагадаємо, що в грудні 2017 року Фонд держмайна (ФДМУ) визначився з переліком об'єктів великої приватизації, які готують до продажу в 2018 році. Це близько 200 підприємств із різних галузей: транспортні, хімічні, машинобудівні, сільськогосподарські, вугільні тощо.

Приватизація-2018: що є ключовим для іноземних інвесторів?Фонд державного майна України виключив зі списку на приватизацію в 2018 році контрольні пакети ряду ТЕЦ, обленерго та деякі підприємства. Які шанси, що в ході приватизації з’являться іноземні інвестори, міркували експерти.

У січні 2018 року Верховна Рада встановила нові правила приватизації державного майна. Залишається тільки мала приватизація та велика з вартістю активів понад 250 млн грн.

Президент України Петро Порошенко 2 березня підписав закон «Про приватизацію державного та комунального майна».

У березні ФДМУ затвердив список об'єктів малої приватизації, що підлягають продажу в 2018 році. До нього увійшли близько 600 об'єктів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: