Фонд держмайна змінив приватизаційний список-2018

Читать на русском
ФДМ у зв'язку з набуттям чинності новим законом про приватизацію державного та комунального майна переглянув переліки об'єктів на приватизацію в 2018 році.

ФДМ у зв'язку з набуттям чинності нового закону «Про приватизацію державного та комунального майна» переглянув переліки об'єктів на приватизацію в 2018 році.

Як передає «Слово і Діло», зі списку виключені контрольні пакети акцій п'яти обленерго, блокуючі пакети акцій трьох обленерго та «Донбасенерго», повідомляє «Інтерфакс-Україна» в понеділок, 2 березня.

Час дорожчий за гроші: чому не можна зволікати з приватизацією та як уникнути провалуВерховна Рада України ухвалила закон про приватизацію державного та комунального майна. Про проблеми приватизації розповіли експерти.

У нових списках порівняно із затвердженими наприкінці минулого року відсутні також 75,22% акцій «Турбоатому», 51% акція Запорізького титано-магнієвого комбінату, 50% – «Азовмашу», 40% – «Світ ласощів».

Із чотирьох запланованих до продажу ТЕЦ – Криворізької, Миколаївської, Дніпровської і Херсонської – залишили тільки Миколаївську.

Водночас до списку включені блокпакети за 25% акцій «Нафтохіміка Прикарпаття» та нафтопереробного комплексу «Галичина», а також 100% «України туристичної», 76,7588% акцій Херсонського бавовняного комбінату.

В оновленому переліку в групі найбільших об'єктів, що підлягають приватизації цього року, залишилися тільки чотири позиції: 99,567% акцій Одеського припортового заводу (ОПЗ), 99,995% – «Сумихімпром», 68,009% – Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату та 78,29% – «Центренерго». За умови схвалення урядом умов продажу виставлення перших трьох на конкурс заплановане на травень, «Центренерго» – на червень.

Як пояснили агентству в ФДМ, таке істотне скорочення списку найбільших об'єктів для приватизації в 2018 році пов'язане з тим, що лише зазначені об'єкти підпадають під перехідні положення нового закону. У Фонді пояснили, що додатковий список об'єктів з активами понад 250 млн грн для продажу цього року буде затверджений урядом.

Нагадаємо, 6 березня набув чинності новий закон про приватизацію. Він розділяє державне та комунальне майно на дві групи – на об'єкти великої приватизації та малої приватизації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: