«Укрзалізниця» запустить залізнично-автомобільні перевезення до Європи

Читать на русском
Укрзалізниця та угорська державна залізнична компанія Magyar Аllamvasutak (MАV) домовилися про спільний розвиток контрейлерних перевезень.

«Укрзалізниця» та угорська державна залізнична компанія Magyar Аllamvasutak (MАV) домовилися про спільний розвиток контрейлерних перевезень.

Про це повідомила прес-служба українського перевізника за підсумками робочого відрядження до Будапешта в. о. голови правління «Укрзалізниці» Євгена Кравцова, який провів переговори з менеджментом угорських залізниць, передає «Слово і Діло».

Контрейлерні перевезення – це комбіновані залізнично-автомобільні перевезення причепів, напівпричепів, трейлерів або зйомних кузовів на залізничній платформі.

Зараз це питання є актуальним, враховуючи зростання вантажопотоку в європейському напрямку, відзначають в «Укрзалізниці». За даними компанії, за три місяці 2018 року обсяги перевезень вантажів залізничним транспортом між Україною та Угорщиною склали понад 1 млн тонн (+168,35 тис. тонн або 18,6% до аналогічного періоду 2017 року).

«Контрейлерні перевезення – це альтернатива міжнародним автомобільним перевезенням, яка дозволить вирішити відразу кілька питань, зокрема надання дозволів на здійснення міжнародних автомобільних перевезень, адже вантаж перейде на залізничні платформи, в результаті чого буде мінімізований вплив автотранспорту на екологію», – зазначив Кравцов.

Крім цього, під час переговорів керівники залізниць України та Угорщини обговорили питання розвитку транзитних перевезень вантажів із Китаю в напрямку Європи через перехід на кордоні Україна-Німеччина.

Раніше стало відомо, що «Укрзалізниця» запустить потяг Мукачево-Будапешт.

Також нагадаємо, «Укрзалізниця» запровадила єдину ціну на всі напої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: