S&P підвищило кредитний рейтинг «Укрзалізниці»

Читать на русском
Standard&Poor's підвищило довгостроковий рейтинг дефолту Укрзалізниці з SD до рівня ССС+ (обмежений дефолт).

Standard&Poor's підвищило довгостроковий рейтинг дефолту «Укрзалізниці» з SD до рівня ССС+ (обмежений дефолт).

Про це повідомляється на сайті агентства, пише «Слово і Діло».

«Агентство підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента «Укрзалізниця» до рівня ССС+ з SD (обмежений дефолт)», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що підвищення рейтингу відображає той факт, що «Укрзалізниця завершила реструктуризацію значної частини боргів, і домоглася виключення з умов обігу єврооблігацій на $500 млн з терміном обігу до 2021 року застереження про крос-дефолт за ще не врегульованими зобов'язаннями на 3,9 млрд грн ($153 млн) перед місцевим банком.

При цьому S&P додає, що переговори з неврегульованих зобов'язань, які становлять близько 12% боргів підприємства, тривають протягом декількох років.

ЄБРР виділить «Укрзалізниці» кредит на придбання вагонівЄвропейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) в 2018 році планує підписати з «Укрзалізницею» ще один договір про кредитування придбання вагонів.

Агентство очікує, що уряд України намагатиметься всіляко уникнути будь-якої процедури банкрутства.

Нагадаємо, в 2017 році «Укрзалізниця» заробила найбільше на поїздах у Росію.

Як повідомлялося, в лютому «Укрзалізниця» підписала договір з американською компанією General Electric Transportation на суму понад 1 млрд доларів про постачання дизельних тепловозів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: