В «Укрзалізниці» поскаржилися на випадки хуліганства

Читать на русском
У суботу, 21 квітня, біля платформи Ворзель хулігани закидали камінням електропотяг Київ-Малин.

У суботу, 21 квітня, приблизно о 21:40 біля платформи «Ворзель» закидали камінням електропотяг Київ-Малин. У результаті було розбите лобове скло кабіни електропоїзда, а машиніст отримав травму голови.

Про це повідомляє «Укрзалізниця», передає «Слово і Діло».

Загалом, повідомляють представники компанії, такі випадки в Київській області значно почастішали. З початку квітня на перегоні Ірша-Тетерів у Київській області невідомі тричі закидали камінням поїзд Перемишль-Київ. 20 квітня розбили зовнішнє скло в одному з вагонів поїзда, 14 квітня – подвійне скло, 13 квітня – зовнішнє скло вхідних дверей у вагоні та в тамбурі стюардів вагону.

Також повідомляється, що крім закидання поїздів камінням, хулігани кладуть на рейки сторонні предмети, що становить загрозу для пасажирів і залізничників. Так, на перегоні Буча-Ірпінь 12 квітня пасажирський поїзд Ужгород-Лисичанськ зупинився через наїзд на дерев'яну колоду, яку невідомі поклали на рейки. Ще раніше, 31 березня, на станції «Клавдієве» поїзд Львів-Харків наїхав на камінь, що лежав на рейках.

«Укрзалізниця» повідомляє, що відомча воєнізована охорона підприємства робить усе можливе, щоб перешкодити таким стороннім втручанням, проте власними силами залізничники протистояти злочинам не можуть.

Компанія вже зверталася до ГУ Нацполіції України в Київській області з проханням вжити заходів для попередження таких правопорушень. Також у компанії очікують результатів розслідування та притягнення до відповідальності осіб, причетних до хуліганства.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман порадив керівництву «Укрзалізниці» хоча б раз на місяць їздити українськими потягами.

Також відзначимо, «Укрзалізниця» призначила ще 20 поїздів на травневі свята.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: