«Укрпошта» закриє частину своїх відділень у селах

Читать на русском
Укрпошта закриє частину відділень у невеликих селах і замінить їх на листонош, які будуть пересуватися на автомобілях.

«Укрпошта» закриє частину відділень у невеликих селах і замінить їх на листонош, які пересуватимуться автомобілями.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив директор PR-служби компанії Михайло Василенко на своїй Facebook-сторінці.

В «Укрпошті» розповіли, коли в селах з'являться комп'ютеризовані відділенняКерівник «Укрпошти» повідомив, що до кінця літа у українських селах повинні з'явиться комп'ютеризовані відділення.

Згідно з відеоповідомленням, утримання відділень у селах із населенням менш ніж 2 тис. осіб є економічно невигідним. Середнє навантаження на відділення становить приблизно 2 листи на день та 1 посилку на тиждень.

«Листонош пересадимо на авто. Замість значних піших проходів вони швидше пересуватимуться на захищеному 4х4 автомобілі», – пише Василенко.

Він уточнив, що листоноші працюватимуть повний робочий день, на повну ставку й підвищену зарплатню. Час присутності в селі не зменшиться, а подекуди й збільшиться – листоноші доїжджатимуть туди, де раніше не було пошти.

За словами Василенка, якість послуг, що надаються, покращиться. Компанія зможе контролювати за допомогою GPS кожну машину й бачити статус кожного відправлення. Крім того, збільшиться перелік послуг.

Пункти прийому та відправлення листів пропонується розмістити в сільрадах. Спочатку проект планують реалізувати в Чернігівській області. Для його реалізації вже провели тендер на закупівлю автомобілів, загальна вартість яких становить $1,1 млн.

Нагадаємо, Національний банк України надав «Укрпошті» ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків.

Також в «Укрпошті» заявили про подорожчання послуги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: